Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g16g52kcal2.5g10.8g0.5g1.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g8g29kcal1.2g4.7g0.6g0.8g
Ohrasuurimo 8g26kcal0.7g5.1g0.2g0.6g
Oivariini, 60 (100g)1g5.5kcal0g0g0.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 8g26kcal1g4.8g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g275kcal10.8g50.8g4.2g7g
Valittu annoskoko41g138kcal5.4g25.4g2.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna21g69kcal2.7g12.7g1.1g1.8g
Arvot/100g100g336kcal13.2g62g5.1g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810