Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g192g622kcal30.3g129.6g5.6g19.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g96g346kcal13.8g56.5g6.7g9g
Ohrasuurimo 96g309kcal7.9g60.6g1.9g7.3g
Oivariini, 60 (100g)12g66kcal0.1g0.1g7.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 96g310kcal11.4g58g1.9g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana984g3306kcal127g609.6g46.6g82.2g
Valittu annoskoko492g1653kcal63.5g304.8g23.3g41.1g
Annoskoko puolitettuna246g827kcal31.8g152.4g11.7g20.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810