Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g224g726kcal35.4g151.2g6.5g22.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g112g403kcal16.1g66g7.8g10.5g
Ohrasuurimo 112g361kcal9.2g70.7g2.2g8.5g
Oivariini, 60 (100g)14g77kcal0.1g0.1g8.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 112g361kcal13.3g67.7g2.2g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g3857kcal148.2g711.4g54.2g95.8g
Valittu annoskoko574g1928kcal74.1g355.7g27.1g47.9g
Annoskoko puolitettuna287g964kcal37.1g177.9g13.6g24g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810