Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g24g78kcal3.8g16.2g0.7g2.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g12g43kcal1.7g7.1g0.8g1.1g
Ohrasuurimo 12g39kcal1g7.6g0.2g0.9g
Oivariini, 60 (100g)1.5g8.2kcal0g0g0.9g0g
Tattarisuurimo / -jauho 12g39kcal1.4g7.3g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g413kcal15.8g76.4g5.6g10.2g
Valittu annoskoko62g207kcal7.9g38.2g2.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna31g103kcal4g19.1g1.4g2.6g
Arvot/100g100g336kcal12.8g62.1g4.6g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810