Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g288g933kcal45.5g194.4g8.4g28.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g144g518kcal20.7g84.8g10.1g13.5g
Ohrasuurimo 144g464kcal11.9g90.9g2.9g10.9g
Oivariini, 60 (100g)18g99kcal0.2g0.2g10.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 144g465kcal17.1g87g2.9g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g4958kcal190.8g914.6g70.2g123.2g
Valittu annoskoko738g2479kcal95.4g457.3g35.1g61.6g
Annoskoko puolitettuna369g1240kcal47.7g228.7g17.6g30.8g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810