Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g32g104kcal5.1g21.6g0.9g3.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g16g58kcal2.3g9.4g1.1g1.5g
Ohrasuurimo 16g52kcal1.3g10.1g0.3g1.2g
Oivariini, 60 (100g)2g11kcal0g0g1.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 16g52kcal1.9g9.7g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g551kcal21.2g101.6g7.6g13.6g
Valittu annoskoko82g276kcal10.6g50.8g3.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna41g138kcal5.3g25.4g1.9g3.4g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.6g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810