Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g320g1037kcal50.6g216g9.3g32g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g160g576kcal23g94.2g11.2g15g
Ohrasuurimo 160g516kcal13.2g101g3.2g12.2g
Oivariini, 60 (100g)20g110kcal0.2g0.2g12g0g
Tattarisuurimo / -jauho 160g516kcal19g96.7g3.2g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1640g5510kcal212g1016.2g77.8g137g
Valittu annoskoko820g2755kcal106g508.1g38.9g68.5g
Annoskoko puolitettuna410g1377kcal53g254.1g19.5g34.3g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810