Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 228g257kcal48.2g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 346g262kcal6.5g53.3g0.7g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g160g45kcal1g9.5g0.3g4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8g72kcal0g0g8g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g12g30kcal1.3g0.4g2.6g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr160g42kcal1.4g7.7g0.5g3.7g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3612g1480kcal120g153.4g38.4g25.6g
Valittu annoskoko1806g740kcal60g76.7g19.2g12.8g
Annoskoko puolitettuna903g370kcal30g38.4g9.6g6.4g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942