Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 304g342kcal64.3g0g9.1g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 461g349kcal8.6g71g0.9g4.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g214g60kcal1.3g12.7g0.4g5.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g96kcal0g0g10.7g0g
Valkosipuli 3.7g4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g16g40kcal1.8g0.5g3.5g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1068g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr214g56kcal1.9g10.2g0.6g4.9g
Mustapippuri, annos 1g5.3g12kcal0.6g2g0.2g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4816g1973kcal160.4g204g51.2g33.8g
Valittu annoskoko2408g987kcal80.2g102g25.6g16.9g
Annoskoko puolitettuna1204g493kcal40.1g51g12.8g8.5g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942