Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 76g86kcal16.1g0g2.3g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 115g87kcal2.2g17.8g0.2g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.2g0.1g1.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g4g10kcal0.4g0.1g0.9g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 267g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr53g14kcal0.5g2.6g0.2g1.2g
Mustapippuri, annos 1g1.3g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1204g494kcal40g51.4g13g8.4g
Valittu annoskoko602g247kcal20g25.7g6.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna301g123kcal10g12.9g3.3g2.1g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.3g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942