Pienempi jauhelihakastike Special Al Meira

Kuori n.4 pientä ja keskikokoista sipulia (kuorittuna n.136g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle öljyä n.20-25g.

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita kaikki jauheliha (n.400g) pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit jauhelihan joukkoon hyvin.

Kun jauheliha on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Kaada tämän jälkeen purkki basilikalla maustettua tomaattimurskaa joukkoon ja sekoita ainekset.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.20g maizenaa n.250g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste jauhelihan joukkoon pannuun.

Lisää tämän jälkeen n.22 g tomaattiketsuppia makua antamaan.

Lisää myös n.250g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :) Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman44g75kcal5.3g0g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Tomaattimurska 47g14kcal0.3g2.5g0.1g0.9g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g2.2g8.2kcal0g1.9g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz, reduced sugar & salt (Heinz)2.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)28g24kcal0.3g1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g297kcal12.4g13.4g17.4g2.4g
Valittu annoskoko200g149kcal6.2g6.7g8.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna100g74kcal3.1g3.4g4.4g0.6g
Arvot/100g100g74kcal3.1g3.4g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=159429