Pienempi jauhelihakastike Special Al Meira

Kuori n.4 pientä ja keskikokoista sipulia (kuorittuna n.136g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle öljyä n.20-25g.

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita kaikki jauheliha (n.400g) pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit jauhelihan joukkoon hyvin.

Kun jauheliha on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Kaada tämän jälkeen purkki basilikalla maustettua tomaattimurskaa joukkoon ja sekoita ainekset.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.20g maizenaa n.250g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste jauhelihan joukkoon pannuun.

Lisää tämän jälkeen n.22 g tomaattiketsuppia makua antamaan.

Lisää myös n.250g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :) Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman200g340kcal24g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Tomaattimurska 213g63kcal1.2g11.3g0.4g4g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g10g37kcal0.1g8.4g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz, reduced sugar & salt (Heinz)11g8.3kcal0.1g1.8g0g0.1g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)125g106kcal1.3g4.4g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1803g1339kcal56g60.6g79.4g11.2g
Valittu annoskoko902g669kcal28g30.3g39.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna451g335kcal14g15.2g19.9g2.8g
Arvot/100g100g74kcal3.1g3.4g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=159429