Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 23g121kcal0.1g0.1g13.6g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.5kcal0.7g1.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.9g3.3kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g631kcal10.4g70.2g34.4g0.6g
Valittu annoskoko114g316kcal5.2g35.1g17.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna57g158kcal2.6g17.6g8.6g0.2g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472