Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Sokeri 42g171kcal0g42.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 30g161kcal0.1g0.1g18.1g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2g8kcal0g2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.2g4.5kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g842kcal13.8g93.6g45.8g0.8g
Valittu annoskoko152g421kcal6.9g46.8g22.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna76g211kcal3.5g23.4g11.5g0.2g
Arvot/100g100g277kcal4.5g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472