Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Sokeri 53g214kcal0g52.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 38g201kcal0.1g0.1g22.6g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.5g5.6kcal0.3g0.2g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g1053kcal17.2g116.8g57.2g1g
Valittu annoskoko190g526kcal8.6g58.4g28.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna95g263kcal4.3g29.2g14.3g0.3g
Arvot/100g100g277kcal4.5g30.7g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472