Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 66g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Sokeri 63g257kcal0g63.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 45g241kcal0.1g0.2g27.1g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3g12kcal0g3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.8g6.7kcal0.3g0.2g0.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g1263kcal20.8g140.4g68.6g1.2g
Valittu annoskoko228g632kcal10.4g70.2g34.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna114g316kcal5.2g35.1g17.2g0.3g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472