Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.7g0.2g7.9g0g
Sokeri 74g300kcal0g73.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 53g281kcal0.2g0.2g31.7g0g
Leivinjauhe 3.5g6.2kcal0.2g1.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen53g17kcal1.7g2.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.1g7.8kcal0.4g0.2g0.5g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g1474kcal24.4g163.6g80.2g1.2g
Valittu annoskoko266g737kcal12.2g81.8g40.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna133g368kcal6.1g40.9g20.1g0.3g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472