Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 89g126kcal11.1g0.3g9.1g0g
Sokeri 84g343kcal0g84.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 60g321kcal0.2g0.2g36.2g0g
Leivinjauhe 4g7.1kcal0.2g1.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4g16kcal0g4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.4g8.9kcal0.4g0.3g0.5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g1684kcal27.8g187.4g91.6g1.4g
Valittu annoskoko304g842kcal13.9g93.7g45.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna152g421kcal7g46.9g22.9g0.4g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472