Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 100g142kcal12.4g0.3g10.2g0g
Sokeri 95g386kcal0g94.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 68g361kcal0.2g0.2g40.7g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen68g22kcal2.2g3.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.7g10kcal0.5g0.3g0.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g1895kcal31g210.4g103g1.6g
Valittu annoskoko342g947kcal15.5g105.2g51.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna171g474kcal7.8g52.6g25.8g0.4g
Arvot/100g100g277kcal4.5g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472