Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 15g80kcal0g0.1g9g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4kcal0g1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g5kcal0.5g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g421kcal7g47g22.8g0.4g
Valittu annoskoko76g211kcal3.5g23.5g11.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna38g105kcal1.8g11.8g5.7g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.9g15g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472