Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1250g750kcal18.8g162.5g1.3g11.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)8.8g63kcal0g0g7g0g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2562g1860kcal37.6g325g43g22.6g
Valittu annoskoko1281g930kcal18.8g162.5g21.5g11.3g
Annoskoko puolitettuna641g465kcal9.4g81.3g10.8g5.7g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=162035