Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green83g271kcal20g40.8g0.8g10g
Peruna, vanha, kuorittu 250g190kcal4.7g38.7g0.5g2.5g
Porkkana 108g35kcal0.7g6g0.2g2.8g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g417g146kcal6.7g28.7g0.4g5.8g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Oliiviöljy 12g103kcal0g0g11.7g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g83g307kcal21.8g49.3g2.1g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2190g2140kcal110.4g332.4g31.6g57.2g
Valittu annoskoko1095g1070kcal55.2g166.2g15.8g28.6g
Annoskoko puolitettuna548g535kcal27.6g83.1g7.9g14.3g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313