Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green133g433kcal32g65.3g1.3g16g
Peruna, vanha, kuorittu 400g305kcal7.5g62g0.8g4g
Porkkana 173g57kcal1.1g9.6g0.3g4.4g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g667g233kcal10.7g46g0.7g9.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Oliiviöljy 19g165kcal0g0g18.7g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g133g491kcal34.9g78.9g3.3g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3504g3425kcal176.6g532.2g50.6g91.8g
Valittu annoskoko1752g1713kcal88.3g266.1g25.3g45.9g
Annoskoko puolitettuna876g856kcal44.2g133.1g12.7g23g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313