Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green17g54kcal4g8.2g0.2g2g
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Porkkana 22g7.1kcal0.1g1.2g0g0.6g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g83g29kcal1.3g5.7g0.1g1.2g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Oliiviöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g17g61kcal4.4g9.9g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g428kcal22g66.4g6.2g11.6g
Valittu annoskoko219g214kcal11g33.2g3.1g5.8g
Annoskoko puolitettuna110g107kcal5.5g16.6g1.6g2.9g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313