Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green167g542kcal40g81.7g1.7g20g
Peruna, vanha, kuorittu 500g381kcal9.4g77.5g1g5g
Porkkana 217g71kcal1.3g12g0.4g5.5g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g833g292kcal13.3g57.5g0.8g11.7g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Oliiviöljy 23g206kcal0g0g23.3g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g167g613kcal43.7g98.7g4.2g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4380g4281kcal220.6g665.6g63.2g114.8g
Valittu annoskoko2190g2141kcal110.3g332.8g31.6g57.4g
Annoskoko puolitettuna1095g1070kcal55.2g166.4g15.8g28.7g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313