Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green200g650kcal48g98g2g24g
Peruna, vanha, kuorittu 600g457kcal11.3g93g1.2g6g
Porkkana 260g85kcal1.6g14.5g0.5g6.6g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1000g350kcal16g69g1g14g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g200g736kcal52.4g118.4g5g17.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g5137kcal265g798.8g75.8g137.6g
Valittu annoskoko2628g2569kcal132.5g399.4g37.9g68.8g
Annoskoko puolitettuna1314g1284kcal66.3g199.7g19g34.4g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313