Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Siirappi, tumma143g457kcal0.1g105.6g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 66g236kcal11.8g29.9g5g11.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 66g199kcal5.7g36.3g1.2g9.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)96g365kcal11.3g74.1g2.1g13.8g
Vehnäjauho puolikarkea 251g861kcal25.6g175.6g3g8.8g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g375g116kcal11.2g15.7g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2043g4494kcal136.4g874.8g24.2g89g
Valittu annoskoko1022g2247kcal68.2g437.4g12.1g44.5g
Annoskoko puolitettuna511g1124kcal34.1g218.7g6.1g22.3g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666