Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 183g137kcal24g2g0.7g12.6g
Siirappi, tumma1397g4469kcal1.4g1033.5g0g0g
Suola, annos 3g73g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 642g2309kcal115.5g292.5g49.4g112.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 642g1950kcal56.1g355.4g12.2g89.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)942g3571kcal110.2g725.4g20.7g134.7g
Vehnäjauho puolikarkea 2456g8427kcal250.3g1719.2g29.5g86g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g3666g1136kcal110g154g7.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43999kcal1335g8564g239.6g869.6g
Valittu annoskoko10000g21999kcal667.5g4282g119.8g434.8g
Annoskoko puolitettuna5000g11000kcal333.8g2141g59.9g217.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666