Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 2.1g1.6kcal0.3g0g0g0.1g
Siirappi, tumma16g51kcal0g11.7g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 7.3g26kcal1.3g3.3g0.6g1.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.3g22kcal0.6g4g0.1g1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)11g41kcal1.3g8.2g0.2g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.8g19.5g0.3g1g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g42g13kcal1.2g1.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g499kcal15g96.8g2.6g9.8g
Valittu annoskoko114g250kcal7.5g48.4g1.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna57g125kcal3.8g24.2g0.7g2.5g
Arvot/100g100g220kcal6.6g42.6g1.1g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666