Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 21g16kcal2.7g0.2g0.1g1.4g
Siirappi, tumma159g507kcal0.2g117.3g0g0g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 73g262kcal13.1g33.2g5.6g12.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 73g221kcal6.4g40.3g1.4g10.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)107g405kcal12.5g82.3g2.4g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 279g957kcal28.4g195.1g3.3g9.8g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g416g129kcal12.5g17.5g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2270g4994kcal151.6g971.8g27.2g98.6g
Valittu annoskoko1135g2497kcal75.8g485.9g13.6g49.3g
Annoskoko puolitettuna568g1249kcal37.9g243g6.8g24.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666