Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Siirappi, tumma191g610kcal0.2g141g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 88g315kcal15.8g39.9g6.7g15.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 88g266kcal7.7g48.5g1.7g12.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)129g487kcal15g98.9g2.8g18.4g
Vehnäjauho puolikarkea 335g1150kcal34.1g234.5g4g11.7g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g500g155kcal15g21g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2728g6001kcal182.2g1168.2g32.6g118.6g
Valittu annoskoko1364g3001kcal91.1g584.1g16.3g59.3g
Annoskoko puolitettuna682g1500kcal45.6g292.1g8.2g29.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666