Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 29g22kcal3.8g0.3g0.1g2g
Siirappi, tumma222g710kcal0.2g164.2g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 102g367kcal18.3g46.5g7.8g17.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 102g310kcal8.9g56.5g1.9g14.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)150g567kcal17.5g115.3g3.3g21.4g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1339kcal39.8g273.2g4.7g13.7g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g583g181kcal17.5g24.5g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3178g6992kcal212g1361g38g138.2g
Valittu annoskoko1589g3496kcal106g680.5g19g69.1g
Annoskoko puolitettuna795g1748kcal53g340.3g9.5g34.6g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666