Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 33g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Siirappi, tumma254g812kcal0.3g187.7g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 117g419kcal21g53.1g9g20.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 117g354kcal10.2g64.5g2.2g16.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)171g648kcal20g131.7g3.8g24.5g
Vehnäjauho puolikarkea 446g1530kcal45.4g312.2g5.4g15.6g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g666g206kcal20g28g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3632g7990kcal242.6g1555.2g43.6g158g
Valittu annoskoko1816g3995kcal121.3g777.6g21.8g79g
Annoskoko puolitettuna908g1998kcal60.7g388.8g10.9g39.5g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666