Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 37g28kcal4.9g0.4g0.1g2.6g
Siirappi, tumma285g913kcal0.3g211.1g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 131g472kcal23.6g59.8g10.1g22.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 131g399kcal11.5g72.6g2.5g18.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)193g730kcal22.5g148.2g4.2g27.5g
Vehnäjauho puolikarkea 502g1722kcal51.1g351.2g6g17.6g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g749g232kcal22.5g31.5g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4086g8989kcal272.8g1749.6g48.8g177.6g
Valittu annoskoko2043g4495kcal136.4g874.8g24.4g88.8g
Annoskoko puolitettuna1022g2247kcal68.2g437.4g12.2g44.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666