Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 4.2g3.1kcal0.5g0g0g0.3g
Siirappi, tumma32g102kcal0g23.5g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 15g52kcal2.6g6.6g1.1g2.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 15g44kcal1.3g8.1g0.3g2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)21g81kcal2.5g16.5g0.5g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 56g191kcal5.7g39g0.7g2g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g83g26kcal2.5g3.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g999kcal30.2g194.4g5.6g19.8g
Valittu annoskoko227g500kcal15.1g97.2g2.8g9.9g
Annoskoko puolitettuna114g250kcal7.6g48.6g1.4g5g
Arvot/100g100g220kcal6.6g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666