Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 42g31kcal5.5g0.5g0.2g2.9g
Siirappi, tumma317g1015kcal0.3g234.6g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 146g524kcal26.2g66.4g11.2g25.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 146g443kcal12.7g80.7g2.8g20.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)214g811kcal25g164.7g4.7g30.6g
Vehnäjauho puolikarkea 558g1913kcal56.8g390.3g6.7g19.5g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g832g258kcal25g34.9g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4540g9988kcal303g1944.2g54.6g197.4g
Valittu annoskoko2270g4994kcal151.5g972.1g27.3g98.7g
Annoskoko puolitettuna1135g2497kcal75.8g486.1g13.7g49.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666