Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 50g37kcal6.6g0.5g0.2g3.4g
Siirappi, tumma380g1217kcal0.4g281.5g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 175g629kcal31.5g79.7g13.5g30.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 175g531kcal15.3g96.8g3.3g24.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)257g973kcal30g197.6g5.6g36.7g
Vehnäjauho puolikarkea 669g2296kcal68.2g468.3g8g23.4g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g999g310kcal30g41.9g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5448g11985kcal364g2332.6g65.2g236.8g
Valittu annoskoko2724g5993kcal182g1166.3g32.6g118.4g
Annoskoko puolitettuna1362g2996kcal91g583.2g16.3g59.2g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666