Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 58g43kcal7.6g0.6g0.2g4g
Siirappi, tumma444g1420kcal0.4g328.4g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 204g734kcal36.7g93g15.7g35.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 204g620kcal17.8g112.9g3.9g28.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)299g1135kcal35g230.5g6.6g42.8g
Vehnäjauho puolikarkea 781g2678kcal79.5g546.4g9.4g27.3g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1165g361kcal34.9g48.9g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6356g13983kcal423.8g2721.4g76.2g276.2g
Valittu annoskoko3178g6991kcal211.9g1360.7g38.1g138.1g
Annoskoko puolitettuna1589g3496kcal106g680.4g19.1g69.1g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666