Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 6.2g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Siirappi, tumma48g152kcal0g35.2g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 22g79kcal3.9g10g1.7g3.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 22g66kcal1.9g12.1g0.4g3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)32g122kcal3.8g24.7g0.7g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 84g287kcal8.5g58.5g1g2.9g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g125g39kcal3.7g5.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana681g1498kcal45.2g291.6g8g29.4g
Valittu annoskoko340g749kcal22.6g145.8g4g14.7g
Annoskoko puolitettuna170g375kcal11.3g72.9g2g7.4g
Arvot/100g100g220kcal6.6g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666