Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 67g50kcal8.7g0.7g0.3g4.6g
Siirappi, tumma507g1623kcal0.5g375.4g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 233g839kcal41.9g106.2g17.9g40.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 233g708kcal20.4g129.1g4.4g32.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)342g1297kcal40g263.5g7.5g48.9g
Vehnäjauho puolikarkea 892g3061kcal90.9g624.4g10.7g31.2g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1331g413kcal39.9g55.9g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7264g15980kcal484.6g3110.4g87g315.8g
Valittu annoskoko3632g7990kcal242.3g1555.2g43.5g157.9g
Annoskoko puolitettuna1816g3995kcal121.2g777.6g21.8g79g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666