Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Siirappi, tumma571g1826kcal0.6g422.3g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 262g944kcal47.2g119.5g20.2g45.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 262g797kcal22.9g145.2g5g36.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)385g1459kcal45g296.4g8.5g55g
Vehnäjauho puolikarkea 1004g3443kcal102.3g702.5g12g35.1g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1498g464kcal44.9g62.9g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8172g17978kcal545.4g3499.2g98g355.2g
Valittu annoskoko4086g8989kcal272.7g1749.6g49g177.6g
Annoskoko puolitettuna2043g4494kcal136.4g874.8g24.5g88.8g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666