Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 8.3g6.2kcal1.1g0.1g0g0.6g
Siirappi, tumma63g203kcal0.1g46.9g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 29g105kcal5.2g13.3g2.2g5.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 29g89kcal2.5g16.1g0.6g4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)43g162kcal5g32.9g0.9g6.1g
Vehnäjauho puolikarkea 112g383kcal11.4g78.1g1.3g3.9g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g166g52kcal5g7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana908g1997kcal60.6g388.8g10.6g39.4g
Valittu annoskoko454g999kcal30.3g194.4g5.3g19.7g
Annoskoko puolitettuna227g499kcal15.2g97.2g2.7g9.9g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666