Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 83g62kcal10.9g0.9g0.3g5.7g
Siirappi, tumma634g2029kcal0.6g469.2g0g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 291g1048kcal52.4g132.8g22.4g51g
Ruisjauho kokojyväjauho 291g886kcal25.5g161.3g5.5g40.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)428g1621kcal50g329.3g9.4g61.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1115g3826kcal113.6g780.5g13.4g39g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1664g516kcal49.9g69.9g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9080g19975kcal605.8g3887.8g108.6g394.8g
Valittu annoskoko4540g9988kcal302.9g1943.9g54.3g197.4g
Annoskoko puolitettuna2270g4994kcal151.5g972g27.2g98.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666