Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Siirappi, tumma762g2438kcal0.8g563.9g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 350g1260kcal63g159.6g27g61.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 350g1064kcal30.6g193.9g6.7g48.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)514g1948kcal60.1g395.8g11.3g73.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1340g4598kcal136.5g938g16.1g46.9g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g2000g620kcal60g84g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10912g24006kcal728.2g4672.6g131g474.6g
Valittu annoskoko5456g12003kcal364.1g2336.3g65.5g237.3g
Annoskoko puolitettuna2728g6001kcal182.1g1168.2g32.8g118.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666