Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 10g7.8kcal1.4g0.1g0g0.7g
Siirappi, tumma79g254kcal0.1g58.7g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 36g131kcal6.6g16.6g2.8g6.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 36g111kcal3.2g20.2g0.7g5.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)54g203kcal6.3g41.2g1.2g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 139g478kcal14.2g97.6g1.7g4.9g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g208g65kcal6.2g8.7g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1135g2497kcal76g486.2g13.6g49.4g
Valittu annoskoko568g1248kcal38g243.1g6.8g24.7g
Annoskoko puolitettuna284g624kcal19g121.6g3.4g12.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666