Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Siirappi, tumma95g305kcal0.1g70.5g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 44g158kcal7.9g20g3.4g7.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 44g133kcal3.8g24.2g0.8g6.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)64g244kcal7.5g49.5g1.4g9.2g
Vehnäjauho puolikarkea 168g575kcal17.1g117.3g2g5.9g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g250g78kcal7.5g10.5g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1364g3001kcal91g584.2g16.2g59.6g
Valittu annoskoko682g1500kcal45.5g292.1g8.1g29.8g
Annoskoko puolitettuna341g750kcal22.8g146.1g4.1g14.9g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666