Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Siirappi, tumma111g355kcal0.1g82.1g0g0g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 51g184kcal9.2g23.2g3.9g8.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 51g155kcal4.5g28.2g1g7.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)75g284kcal8.8g57.6g1.6g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.6g2.3g6.8g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g291g90kcal8.7g12.2g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1589g3496kcal106.2g680.2g19g69g
Valittu annoskoko795g1748kcal53.1g340.1g9.5g34.5g
Annoskoko puolitettuna397g874kcal26.6g170.1g4.8g17.3g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666