Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 17g12kcal2.2g0.2g0.1g1.1g
Siirappi, tumma127g406kcal0.1g93.8g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 58g210kcal10.5g26.6g4.5g10.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 58g177kcal5.1g32.3g1.1g8.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)86g324kcal10g65.9g1.9g12.2g
Vehnäjauho puolikarkea 223g765kcal22.7g156.1g2.7g7.8g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g333g103kcal10g14g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1816g3995kcal121.2g777.8g22g78.8g
Valittu annoskoko908g1998kcal60.6g388.9g11g39.4g
Annoskoko puolitettuna454g999kcal30.3g194.5g5.5g19.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666