Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka200g280kcal46g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g50g80kcal1g1.9g7.5g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4g35kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana948g833kcal95.4g12.2g43.2g1g
Valittu annoskoko474g417kcal47.7g6.1g21.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna237g208kcal23.9g3.1g10.8g0.3g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972