Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka333g467kcal76.7g0g16.7g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g83g133kcal1.7g3.2g12.5g0.1g
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g29kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g1389kcal159g20.4g72.2g1.6g
Valittu annoskoko790g694kcal79.5g10.2g36.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna395g347kcal39.8g5.1g18.1g0.4g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972